Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 146 1.4 ТС - набор ключове+проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 146 1.4 ТС - набор ключове+проблем

Здравейте, пускам една тема за два въпроса за да не наводнявам форума с щуротиите си. Та, имам три ключа на колата си , два червени с копче за откл./закл. и един кафяв. За какво аджеба е този кафявия ? Чух, че бил за изчистване на грешки, не знам от къде. Как се ползва ако има някаква "файда" от него ?
    Второто ми питане, което е голям проблем за мен и моите нерви е , защо колата ме побърква с адско накъсване когато работи на газ. При прехвърляне на бензин всичко е ОК, мина ли обаче на газ ми трябват поне 30-40 км каране за да се оправи. Хайде да не са 30-40, но минимум след 10-тия км. колата започва да работи нормално.
    Мога да добавя, че преди 1000 км ми смениха ангренажа, но не смятам , че след като на единия вид гориво е добре, причината е в него.
    Ще съм ви благодарен да дадете малко пояснения по въпросите.

Кафевият е мастер ключ, с него не се чистят грешки а се "обучават" червените ключове, в случай на нужда. Защо имате проблеми на газ........в някой сервиз за газови уредби, вероятно ще намерят отговорът. Ако искате да се борите самостоятелно, ще е разумно да си пуснете тема в разделът "Алфи на газ", но информацията която давате е недостатъчна.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:18.

Comment

Мастер ключът притежава мастер код, който при определена процедура, позволява да се програмира нов или някой от наличните ключове на самата кола.
        Четете от 10-та сртаница нататък.
        Attached Files

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:19.

Comment

Няма разлика м/у написаното и пракъиката. И аз имам кафяв ключ и съм проверил как действа. Не препоръчвам да се използва за ежедневна употреба.
            От написаното в линкът който сте дал, става ясно че може да се клонира червен ключ, което не е тайна за никой мисля. Но това няма нищо общо със същноста на въпросът - за каво е кафевият ключ.

Comment

...

Comment

Разликата е незначителна, едните са червени, другият - кафяв. Освен това, в определени ситуации мастерключът може да изтрие от имобилайзерът, споменът за другите разпознати ключове. Тогава може да си клонирате колкото на брой червени ключове искате. Колата няма да запали с тях, докато не се проведе процедурата с мастерключът, описана в инструкцията или някой не се намеси вещо в паметта на имото или еку-то. Само тези незначителни разлики......
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:49.

Comment

...

Comment

Взимаш кафевият ключ, даваш на контакт и веднага щом лампата с ключето изгасне го връщаш в неутрална позиция и го вадиш. Пъргаво го поставяш обратно и даваш на контакт и веднага щом лампата угасне го връщаш на стоп и след 5-6 секунди го вадиш. След това опитай да запалиш с някой от червените ключове. Като не запали, чети навсякъде как са взаимозаменяеми и могат да се клонират.
                    Момента е удобен да провериш дали практика и теория се разминават и за процедурата на аварийно палене с педалът на газта. Описана е някъде на края на инструкцията.
                    На мен любимата ми поговорка е - "Сговорна дружина, слепи ги ражда".

Comment

...

Comment

Вероятно колегата Димитров, се опитва да ти каже, че ключовете имат разлики. И го прави по такъв начин, че се възхищавам на търпението му и добрия му тон.
                        И да не съм оф, моите ключове са с код 3, с 2 бутона, и без бутони. Скоро разбрах, че за ампулката на имобилайзера в ключовете, вече има такива, които могат да се препрограмират. А в двата ми ключа ампулите са такива, че веднъж като се програмират, повече не могат.
                        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

...

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
                            Вероятно колегата Димитров, се опитва да ти каже, че ключовете имат разлики. И го прави по такъв начин, че се възхищавам на търпението му и добрия му тон.
                            И да не съм оф, моите ключове са с код 3, с 2 бутона, и без бутони. Скоро разбрах, че за ампулката на имобилайзера в ключовете, вече има такива, които могат да се препрограмират. А в двата ми ключа ампулите са такива, че веднъж като се програмират, повече не могат.
                            Много си прав. Така е

---------- Post added at 10:06 ---------- Previous post was at 10:05 ----------

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                            Ами точно си OFF, тъй като ключовете, които се обсъждат, не са с код 3 и какви са твоите ключове никой не го интересува.
                            Колкото до търпението и добрия тон на колегата Димитров, като че ли все още не съм ги забелязал - може би заради многобройните му правописни грешки. Но и да ги бях забелязал - при мен търпение и добър тон не са достатъчни - трябват и знания, факти и аргументи.
                            Не се пени напразно - колегата е прав. Ако не вярваш и на мен - пробвай за да си докараш ненужни главоболия

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:20.

Comment

Working...
                              X